Cieso bv.

Cieso (Civil Engineering Software) is opgericht in februari 2023 als besloten vennootschap

Cieso bv.

Rozenpad 5

2317 GJ Leiden, The Netherlands

+31 6 2913 6161

kvk: 8929 9566

Missie

Het is de missie van Cieso om te blijven ontwikkelen aan Xl4Civil. Het idee is dat circa 80% van het reguliere constructeurswerk met Xl4Civil gedaan kan worden. Excel is daarbij een belangrijke schakel om berekeningen aan elkaar te koppelen en vrijwel elke constructeur beschikt over kennis van Excel. De huidige praktijk is dat veel constructeurs voortdurend bezig zijn om gegevens van het éne programma in te voeren in het andere programma. Naast een grote kans op fouten, leidt dit soms ook tot frustratie.

Vanwege de toegankelijkheid van Excel, is het voor ontwerpleiders en controlerende constructeurs eenvoudiger om schaduwberekeningen te maken om daarmee berekeningsrapporten te controleren.

De kracht van Xl4Civil zit voornamelijk in snelheid en de koppeling van berekeningen. Daarbij hoort een overzichtelijke in- en uitvoer van de functies. Het is dan ook niet de bedoeling om Xl4Civil uit te breiden met bijvoorbeeld 2D plaatconstructies of 3D raamwerken.

Naast de Addin worden spreadsheets ontwikkeld waarmee met minder kennis van Excel ook efficiënter en eenvoudiger berekeningen kunnen worden gemaakt. Deze spreadsheets kunnen rechtenvrij gebruikt worden door gebruikers met een geldige licentie.

Over mij

Sinds 1997 ben ik, Douwe Dijkstra, werkzaam als Civiel constructeur in beton- en staalconstructies en de geotechniek. Meestal voor aannemers om praktische en haalbare oplossingen voor de infrastructuur en offshore sector in zowel tijdelijke als definitieve constructies te ontwerpen. Daarnaast heb ik een aantal jaar op een werktuigbouwkundige afdeling gewerkt en daarom ook ervaring met ontwikkeling van materieel.

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met programmeren, eerst GW-basic, daarna VBA en tegenwoordig in C# binnen de .NET omgeving. Programmeren en wiskunde zijn altijd hobbies van mij geweest.

Inmiddels werk ik sinds 2015 als zelfstandig constructeur of adviseur in de infra- en offshore sector. Dit besluit heb ik mede genomen omdat ik toegevoegde waarde zie voor de Addin Xl4Civil en hieraan meer tijd en energie wilde besteden. Computers zijn tegenwoordig dermate snel Excel zich bij uitstek leent voor parametrisch ontwerpen.

De gebruikte afbeeldingen op deze site zijn van bijzondere projecten waaraan ik een bijdrage heb geleverd

Scroll naar boven